Zbraňová amnestia. V noci vo Vranove horelo BMW. Výskyt podozrivej bankovky. Muži predávajúci drogy sú vo väzbe. Nález munície

29.09.2009 Celý región

V noci vo Vranove horelo BMW: Dnes v noci okolo 02.00 h došlo vo Vranove na sídlisku zv. Lučna k zhoreniu zaparkovaného osobného auta zn. BMW 750. Auto patrilo jednej s.r.o. z Prahy a v prenájme ho má Vranovská nemocnica.
Užívateľom bol riaditeľ nemocnice. Najpravdepodobnejšou príčinou požiaru je úmyselné zapálenie. Policajti na mieste zaistili vecné a chemické stopy . Škoda na vozidle je odhadnutá na 40 000, - Eur. K prípadu boli prizvaní aj odborní znalci z kriminalisticko-expertízneho ústavu PZ v Košiciach. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Výskyt podozrivej bankovky
V pondelok 28.09.2009 oznámila policajtom Obvodného oddelenia PZ v Spišskej Belej, pracovníčka pobočky VUB v uvedenom meste , že pri odvode tržby z miestneho Motorestu zachytila podozrivú 20 eurovú bankovku. Bankovka neprítomnosťou ochranných prvkov, kvalitou papiera a kvalitou tlače vykazovala znaky falzifikátu. Bankovka bola políciou zaistená a bude zaslaná do skúšobne platidiel NBS v Bratislave. Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Zbraňová amnestia.
Vzhľadom k tomu, že prezident Slovenskej republiky nepodpísal novelu zákona o zbraniach a strelive a vrátil zákon do Národnej rady Slovenskej republiky, účinnosť zbraňovej amnestie sa odkladá, takže zbraňová amnestia nebude platiť od 1. októbra 2009 tak, ako sa pôvodne predpokladalo.

Muži predávajúci drogy sú vo väzbe
Návrh polície na väzobné stíhanie 5 obvinených mladých mužov, ktorí si v Prešovskom a Sabinovskom okolí obstarávali, prechovávali a predávali drogy sudca akceptoval.
V pondelok 28.9.2009 boli rozhodnutím sudcu Okresného súdu v Prešove vzatí do väzby :
- 21 ročný muž z Ľubotíc,
- 20 ročný muž zo Šar. Michalian
- 23 ročný muž z Prešova
- 23 ročný muž z Rožňavy
Piaty obvinený 23 ročný muž zo Šar. Michalian bol rozhodnutím sudcu Okresného súdu v Prešove po prijatí písomného sľubu prepustený na slobodu, kde bude naďalej stíhaný.
Skupina si obstarávala, prechovávala omamné a psychotropné látky rôzneho druhu ( marihuana, hašiš, pervitín) a následne tieto distribuovala na rôznych miestach hlavne v okrese Prešov a Sabinov a to rôznym záujemcom, ako osobám mladším ako 18 rokov - distribuovali dávky aj na stredné a vysoké školy. Dňa 26.9.2009 menovaným vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi

Nález míny v Snine
V pondelok 28.9.2009 oznámil Sninským policajtom 55 ročný miestny muž, že na svojom pozemku v časti zv. Pod Maguričom našiel neznámu muníciu, pravdepodobne z II. svetovej vojny. Pyrotechnici KR PZ v Prešove zaistili delostreleckú mínu 81 mm pochádzajúcu z II. svetovej vojny a prevzali ju k zneškodneniu. Preveruje OO PZ v Snine

Nález granátu v Kapišovej
V pondelok 28. 09. 2009 Svidníckym policajtom oznámila 55 ročná žena z Kapišovej, okr. Svidník, že na záhrade pri rodinnom dome našiel jej manžel pri výkopových prácach 1 ks. munície pochádzajúcej z obdobia II. svetovej vojny. Policajná hliadka z OO PZ Svidník na mieste zistila, že na záhrade pri oplotení vo vzdialenosti cca 50 m od rodinného domu sa nachádza delostrelecký granát 105 mm veľkosti pochádzajúci z II. svetovej vojny. Miesto nálezu policajti zaistili a pyrotechnik KR PZ v Prešove ho prevzal k zneškodneniu. Preveruje OO PZ Svidník.
 

Vyberte región